Predstavljen pilot projekt jedinstvenog obrasca dentalnog statusa i u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, 16. lipnja 2016. u Splitu je održan stručni sastanak na kojem je predstavljen jedinstveni obrazac dentalnog statusa.

U uvodnom dijelu programa, Ante Pribudić, dr. med. dent., koordinator pilot projekta u Splitsko-dalmatinskoj županiji je najavio njegov početak i očekivanja u uspješnom provođenju.

Nakon pozdravne riječi, ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, mr. sc. Jasne Ninčević, specijalisti epidemiologije, nazočnima se u ime Ministarstva zdravlja obratila predsjednica Povjerenstva za dentalnu medicinu dr. sc. Anka Kvesić-Jurišić, ističući važnost projekta u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja i smanjenja karijesa. Na predstavljanju su među ostalima bili prisutni prof. prim. dr. sc. Dolores Biočina-Lukenda, prodekanica za dentalnu medicinu Studija dentalne medicine u Splitu i ravnateljica Stomatološke poliklinike Split koja je pozdravila prisutne i podržala sve aktivnosti koje su usmjerene prevenciji oralnih bolesti te predstavnici Hrvatske komore dentalne medicine, predsjednik Izvršnog odbora, Ivica Jakšić, dr. med. dent. i  predsjednik Upravnog vijeća, dr. sc. Neven Vidović koji se također obratio prisutnima, ali i ostali predstavnici Ministarstva zdravlja, Ana Malenica, dr. med. dent.

Obrazac dentalnog statusa je predstavila mr. sc. Marijana Radić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dr. sc. Ivana Pavić-Šimetin, specijalist školske i sveučilišne medicine, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je prikazala ulogu timova školske i sveučilišne medicine u provođenju pilot projekta.

Prisutni doktori dentalne medicine i doktori medicine, specijalisti školske i sveučilišne medicine su svojim dolaskom dali potporu početku provođenja pilot projekta u Splitsko-dalmatinskoj županiji te su se uključili u raspravu o primjeni i sadržaju izrađenog obrasca dentalnog statusa kako bi se osigurao kontinuitet dentalne zdravstvene skrbi djece, ali i podignula svijest o važnosti njegovog unaprjeđenja.