Održana svečana dodjela priznanja ‒ pilot-projekt nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, 13. rujna 2019. godine u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva održana je svečana dodjela priznanja vrtićima i školama koje su sudjelovale u pilot-projektu nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama.

Na dodjeli priznanja su sudjelovali brojni uzvanici iz zdravstvenog i odgojno-obrazovnog područja. Sve nazočne je u ime Ministarstva zdravstva pozdravio pomoćnik ministra, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. spec., i dr. sc. Anka Jurišić Kvesić, dr. med. dent. spec., predsjednica Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine.

U ime Hrvatske komore dentalne medicine obratio se mr. sc. Žarko Udiljak, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja pomoćnik ministrice Vlado Prskalo, prof.

Prilikom dodjele priznanja, dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med. spec., zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, govorila je o pilot-projektu nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama i prijedlogu Standarda za program nadziranog četkanja zubi u hrvatskim vrtićima i školama, dok je prof. dr. sc. Hrvoje Jurić, dr. med. dent. spec., sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao predavanje o važnosti prevencije karijesa kod djece. Rezultate završenog pilot-projekta je prikazala mr. sc. Marijana Radić Vuleta, dr. med. dent. Svečanu dodjelu nagrada je moderirala Ana Malenica, dr. med. dent.

Provoditelji završenog pilot-projekta su se osvrnuli na izazove i mogućnosti u daljnjoj provedbi programa nadziranog četkanja zubi u predškolskim i školskim ustanovama.