Predstavljene Hrvatske smjernice za osiguranje kvalitete probira i dijagnostike raka dojke

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas su predstavili Hrvatske smjernice za osiguranje kvalitete probira i dijagnostike raka dojke.

Prema riječima ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića, ovo će izdanje predstavljati okvir za daljnje provođenje, poboljšanje i usklađivanje Nacionalnog programa, koji se uspješno provodi od 2006. godine, s međunarodnim preporukama. Tom su se prigodom prisutnima obratili i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. sc. Krunoslav Capak, predsjednik Povjerenstva za organizaciju, stručno praćenje i kontrolu kvalitete Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, prof. dr. sc. Boris Brkljačić,  nacionalna koordinatorica Programa ranog otkivanja dojke  iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. Andrea Šupe Parun i pomoćnica ministra zdravstva, prim. dr. Vera Katalinić-Janković.

Nakon predstavljanja je održana i panel diskusija o organizaciji i provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke u čijem su radu sudjelovali autori hrvatskih smjernica.