Dan narcisa 2018

„Budimo zajedno – Utrka za fajterice“

  • Udruga SVE za NJU je 8. ožujka 2018. na konferenciji za novinare najavila novu kampanju „Budimo zajedno – Utrka za fajterice“ povodom 10 godina rada Udruge i Dana narcisa. Kampanja će se održati u subotu 24. ožujka 2018. od 10 – 14 sati u Parku Zrinjevac. Na konferenciji su sudjelovali: dr. Andrea Šupe Parun, nacionalni koordinator Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, doc. dr. sc. Natalija Dedić Plavetić, Hrvatsko društvo za internističku onkologiju, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta i Ljiljana Vukota, glavna tajnica udruge SVE za NJU.
  • U sklopu akcije je organizirana humanitarna utrka pod nazivom „Utrka za fajterice“ oko parka Zrinjevac, a svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti preko izazova „Trčim za fajterice“ na platformi www.cinipravustvar.hr (izazov https://cinipravustvar.hr/izazov/utrka-za-fajterice/18956 )
  • Tema javnozdravstvene akcije je zajedništvo u liječenju i brizi za bolesnice. Na akciji  će se ujediniti svi koju pružaju podršku bolesnicama: članovi njihovih obitelji, prijatelji te predstavnici svih organizacija koje pružaju podršku akciji, a među njima su onkolozi, medicinske sestre, farmaceuti, liječnici obiteljske medicine, studenti, djelatnici HZJZ-a i drugi te, naravno predstavnici Udruge.
  • Na događanju će, tradicionalno, na edukativnim štandovima HZJZ-a i SVE za NJU građanima biti dostupne informacije i edukativni leci o prevenciji i Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke te o programima Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji.
  • Nakon Utrke za fajterice organizatori su pripremili posebno događanje „Dream team štafetu“ u kojoj u ime svih oboljelih sudjeluju: Ana Pavlović, Iva Grgić Ozimec i Ljiljana Pranjić. Program će voditi Bruno Šimleša i Frano Riđan.

 

 

Dan narcisa se obilježava prve subote u proljeću i niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Udruga SVE za NJU je osnovana 21. ožujka prije deset godina i Dan narcisa na neki način obilježava i kao svoju godišnjicu postojanja. Ove godine zajedno SVE za NJU i Hrvatski zavod za javno zdravstvo tim povodom organiziraju javnozdravstvenu akciju „Budimo zajedno – Utrka za fajterice“ u Parku Zrinjevac. Akciju podržavaju: Hrvatsko društvo za internističku onkologiju, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Udruga studenata medicine CroMSIC, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Klinički bolnički centar Zagreb.

 

 

program