Poboljšanje dijagnostike, tretmana i skrbi za maloljetnike s problematičnom uporabom droga i unapređenje međuresorne suradnje – stručni skup

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, održat će se

Stručni skup

Poboljšanje dijagnostike, tretmana i skrbi za maloljetnike s problematičnom uporabom droga i unapređenje međuresorne suradnje

Edukacijski centar Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Zagreb, Rockefellerova 12
18. lipnja 2019. u 9.30

Navedeni skup organizira se povodom obilježavanja 26. lipnja kao Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama  koji je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila 1987. godine, želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zlouporabe droga u društvu osobito među mladima i potrebu aktivnog uključivanja svih dionika u zajednici na djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Tema skupa je rasprava o izazovima na području skrbi za maloljetnike s problematičnom uporabom droga te o mogućnostima za unapređenje suradnje zdravstvenog, socijalnog, odgojno-obrazovnog i kazneno-represivnog sustava na području Grada Zagreba.

Na skupu će sudjelovati predstavnici službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, centara za socijalnu skrb, domova za djecu, osnovnih i srednjih škola, policijske uprave, državnog odvjetništva, suda za mladež, ustanova u okviru zatvorskog sustava te organizacije civilnog društva koji sudjeluju u dijagnostici, tretmanu i skrbi o maloljetnicima.

Pozivamo predstavnike javnih medija da poprate ovo događanje.


Info: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, info@hzjz.hr

Program skupa (PDF, 63.9 KB)