Prijemna ambulanta – prijem pacijenata i izdavanja nalaza

 

Prijemna ambulanta
Službe za mikrobiologiju, Rockefellerova 7, dvorišna zgrada 

Zbog radova na prilazu do prijemne mikrobiološke ambulante, pristup istoj će biti otežan.  Hvala na razumijevanju!

 

Testiranje na SARS-COV-2, Rockefellerova 2, drive in:

za informacije o testiranju na SARS-COV-2 kliknite ovdje.

Preporučamo korisnicima mikrobiološke ambulante da od 1.1.2023. usluge plaćaju kartično.

Radno vrijeme prijemne ambulante za uzimanje uzoraka:

  • osobno donešeni uzorci se primaju: radnim danom od 7,30 – 11,00h.
  • uzimanje uzoraka u mikrobiološkoj ambulanti: potrebno je naručiti se na broj telefona 01/4863236 (radnim danom od 11,00-14,00h) ili na  ambulanta@hzjz.hr
  • uzorci za dijagnostiku tuberkuloze primaju se na Odjelu za tuberkulozu, montažni objekt na travnatoj površini ispred Rockefellerova 12, radnim danom od 8,00-12,00h, a više informacija i detaljne upute za uzimanje, davanje i slanje uzoraka za dijagnostiku tuberkuloze pronađite ovdje.
  • uzorci za mikološku dijagnostiku: potrebno je naručiti se na broj 01/4863316  ili na mikologija@hzjz.hr  , a narudžbu može izvršiti i liječnik opće medicine preko sustava e-naručivanja.

Točna lokacija mikrobiološke ambulante (Rockefellerova 7, dvorišna zgrada)

Radi sigurnosti zaposlenika te ostalih pacijenata, nenaručeni pacijenti neće moći biti primljeni.

Od 27. svibnja 2019. više ne zaprimamo uzorke sjemene tekućine (ejakulata) za bakteriološku dijagnostiku. Objašnjenje i upute kojim uzorcima zamijeniti uzorak ejakulata pročitajte ovdje.
Sve uputnice moraju biti naslovljene na – mikrobiologija s parazitologijom, šifra djelatnosti 3254 0000, a uzorci obilježeni imenom, prezimenom i godinom rođenja pacijenta. U protivnom nećemo moći zaprimiti uzorak i obaviti traženu dijagnostiku.

Upute pacijentima o podizanju nalaza

Nalaze mikrobioloških analiza koje je liječnik zatražio putem e-uputnice (i ‘crvene’ papirnate uputnice) šaljemo liječniku elektronskim putem. Možete ih podići kod svog liječnika te su vidljivi u sustavu e-Građani na Portalu zdravlja (sigurnosna razina 3).

Ostale nalaze mikrobioloških analiza možete podići osobno, preko posrednika ili Vam ih možemo poslati e-poštom.

Nalaze izdajemo osobno pacijentu isključivo uz predočenje valjane osobne ili zdravstvene iskaznice i ispunjenog obrasca zahtjeva za izdavanje mikrobiološkog nalaza. Obrazac možete preuzeti ovdje (PDF, 197.9 KB) i predati ga ispunjenog prilikom podizanja nalaza, dostaviti s uzorkom ili poslati na e-adresu ambulanta@hzjz.hr

U slučaju da ste spriječeni osobno podići nalaz, uz Vašu izričitu suglasnost nalaz može podići druga osoba, ali samo uz predočenje svoje vlastite osobne iskaznice, Vaše osobne ili zdravstvene iskaznice i odreska ovlaštenja za podizanje nalaza s ispunjenog obrasca za ovlaštenje druge fizičke ili pravne osobe za podizanje mikrobiološkog nalaza. Obrazac možete preuzeti ovdje (PDF, 198.4 KB) i predati ga ispunjenog prilikom podizanja nalaza.

Obrasci su besplatni i dostupni i na mjestu izdavanja nalaza.

 


Kontakt telefon za informacije vezane za rad ambulante (11,00-14,00h): 01 4863236

Kontakt mail za informacije: ambulanta@hzjz.hr

 

 

Mikrobiološke pretrage koje provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo i načini uzimanja pojedinih uzoraka: