Prijemna ambulanta – prijem pacijenata i izdavanja nalaza

 

Prijemna ambulanta
Službe za mikrobiologiju, Rockefellerova 7, dvorišna zgrada

Testiranje na SARS-COV-2, Rockefellerova 2, drive in:

za informacije o testiranju na SARS-COV-2 kliknite ovdje.

Preporučamo korisnicima mikrobiološke ambulante da od 1.1.2023. usluge plaćaju kartično.

Radno vrijeme prijemne ambulante za uzimanje uzoraka:

  • osobno donešeni uzorci se primaju: radnim danom od 7,30 – 11,00 h.
  • za sve informacije možete nazvati na 091/4683 065 od 8-12h ili na 01/4863 265 od 11-14h. 
  • uzimanje uzoraka u mikrobiološkoj ambulanti: potrebno je naručiti se na broj telefona 01/486 3236 radnim danom od 11,00-14,00 h ili na  ambulanta@hzjz.hr
  • uzorci za dijagnostiku tuberkuloze primaju se na Odjelu za tuberkulozu, montažni objekt na travnatoj površini ispred Rockefellerova 12, radnim danom od 8,00-12,00 h, a više informacija i detaljne upute za uzimanje, davanje i slanje uzoraka za dijagnostiku tuberkuloze pronađite ovdje.
  • uzorci za mikološku dijagnostiku: potrebno je naručiti se na broj 01/4863316  ili na mikologija@hzjz.hr  , a narudžbu može izvršiti i liječnik opće medicine preko sustava e-naručivanja.

Točna lokacija mikrobiološke ambulante (Rockefellerova 7, dvorišna zgrada)

 

Radi sigurnosti zaposlenika te ostalih pacijenata, nenaručeni pacijenti neće moći biti primljeni.

Ne zaprimamo uzorke sjemene tekućine (ejakulata) za bakteriološku dijagnostiku. Objašnjenje i upute kojim uzorcima zamijeniti uzorak ejakulata pročitajte ovdje.
Sve uputnice moraju biti naslovljene na – mikrobiologija s parazitologijom, šifra djelatnosti 3254 0000, a uzorci obilježeni imenom, prezimenom i godinom rođenja pacijenta. U protivnom nećemo moći zaprimiti uzorak i obaviti traženu dijagnostiku.

Upute pacijentima o podizanju nalaza

Nalaze mikrobioloških analiza koje je liječnik zatražio putem e-uputnice (i ‘crvene’ papirnate uputnice) šaljemo liječniku elektronskim putem. Možete ih podići kod svog liječnika te su vidljivi u sustavu e-Građani na Portalu zdravlja (sigurnosna razina 3).

Ostale nalaze mikrobioloških analiza možete podići osobno, preko posrednika ili Vam ih možemo poslati e-poštom.

Nalaze izdajemo osobno pacijentu isključivo uz predočenje valjane osobne ili zdravstvene iskaznice i ispunjenog obrasca zahtjeva za izdavanje mikrobiološkog nalaza. Obrazac možete preuzeti ovdje (PDF, 197.9 KB) i predati ga ispunjenog prilikom podizanja nalaza, dostaviti s uzorkom ili poslati na e-adresu ambulanta@hzjz.hr

U slučaju da ste spriječeni osobno podići nalaz, uz Vašu izričitu suglasnost nalaz može podići druga osoba, ali samo uz predočenje svoje vlastite osobne iskaznice, Vaše osobne ili zdravstvene iskaznice i odreska ovlaštenja za podizanje nalaza s ispunjenog obrasca za ovlaštenje druge fizičke ili pravne osobe za podizanje mikrobiološkog nalaza. Obrazac možete preuzeti ovdje (PDF, 198.4 KB) i predati ga ispunjenog prilikom podizanja nalaza.

Obrasci su besplatni i dostupni i na mjestu izdavanja nalaza.

 


Kontakt telefon za informacije vezane za rad ambulante: 091/4683 065 (8,00-12,00h) ili 01 4863265 (11,00-14,00h)

Kontakt mail za informacije: ambulanta@hzjz.hr

 

 

Mikrobiološke pretrage koje provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo i načini uzimanja pojedinih uzoraka: