Higijenski minimum

Gordana Janton, administrativni voditeljhigijena ruku

Kontakt:
Tel.: (+385 1) 48 63 252
gordana.janton@hzjz.hr

 

 


Osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hranom dolaze u dodir s hranom i predmetima koji dolaze u neposredan dodir s hranom te osobe koje rade na pripremi i serviranju hrane moraju imati potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni.

Zdravstveni odgoj osoba provodi se na temelju članka 37., 38. i 39. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN br. 79/07) i Pravilnika o načinu stjecanja osnovnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni osoba koje rade u proizvodnji i prometu namirnica ( NN br. 23/94).

Tečaj higijenskog minimuma održava se po osnovnom i proširenom programu.

OSNOVNI PROGRAM pohađaju osobe koje rade u proizvodnji i prometu namirnica, a nisu završile odgovarajuću školu trgovačkog ili ugostiteljskog usmjerenja. Osnovni se program pohađa prije stupanja u radni odnos.

PROŠIRENI PROGRAM pohađaju osobe koje su završile školu odgovarajućeg smjera po proteku dvije godine nakon završetka škole kao i osobe koje su položile osnovni program.

Potvrda o položenom ispitu vrijedi četiri godine.

Cijena tečaja iznosi 430,00 kuna po polazniku.

Tečajevi počinju svakog ponedjeljka u 14,00 sati.

Ispiti se održavaju  četvrtkom u 16,00 sati. Ispita nema ako tjedan prije nije bilo predavanja.

Sve ostale informacije možete dobiti na broj  telefona 01/ 48 63 252

Ukoliko pravne osobe imaju 20 i više polaznika, tečaj je moguće organizirati i u prostoru pravne osobe.

Prijavnicu za tečaj higijenskog minimuma možete preuzeti OVDJE

Popunjenu prijavnicu molimo dostavite na gore navedenu e-adresu ili telefaksom na broj 01/48 63 365.