Cijepljenje i savjetovanje s liječnikom bez naručivanja u HZJZ

HZJZ i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 12  organiziraju:

 • Cijepljenje protiv COVID-19
 • Cijepljenje protiv gripe
 • Cijepljenje protiv HPV-a za sve u dobi do 25 godina
 • Cijepljenje protiv pneumokoka prema medicinskim indikacijama
 • Savjetovanje o drugim bolestima koje uvećavaju rizika za teže oblike bolesti COVID-19 i teže oblike pneumokokne bolesti
 • Savjetovanje o možebitnim kontraindikacijama za cijepljenje
 • Savjetovanje o HPV-u

Cijepljenje se održava svake srijede od 16.00 do 18.00 sati na adresi  Rockefellerova 12, edukacijski centar.

Pneumokokno cjepivo Pneumovax  je  preporučeno i besplatno za sve osobe starije od dvije godine sa sljedećim medicinskim indikacijama:

 • funkcionalna ili anatomska asplenija
 • imunokompromitirane osobe (zbog osnovne bolesti ili terapije koju  osoba prima)
 • imunokompetentne osobe s kroničnim bolestima srca, pluća, bubrega, jetre, dijabetesom melitusom, alkoholizmom, kohlearnim implantatima i stanjima koja dovode do izloženosti cerebrospinalnog
 • likvora infekciji/istjecanja cerebrospinalnog likvor

Preboljeli ste COVID-19 pa ne znate trebate li se, kada i s kojim cjepivom cijepit? Bolujete od bolesti za koje Vam se čini da bi mogle biti prepreka za cijepljenje? Uzimate neke lijekove? Primili ste prvu ili drugu dozu, u razdoblju nakon cijepljenje osjećali ste neke tegobe, ne znate je li vezano uz cijepljenje, možete li primiti treću ili četvrtu dozu i koje cjepivo? U Hrvatsku je stiglo novo „proteinsko“ cjepivo, je li to rješenje za mene? Svaki treći dan jedna žena umire od rada vrata maternice, trebam li se cijepiti? Niste se cijepili protiv HPV-a kada ste pohađali 8. razred OŠ, sada je trenutak za cijepljenje? Zašto se trebam cijepiti ako sam mladić, a zašto ako sam djevojka? Bilo bi mi najzgodnije istovremeno (kod jednog dolaska) cijepiti se protiv COVID-19 i HPV-a? Trebam li se cijepiti protiv pneumokokne bolesti?… Na ova i druga pitanja odgovor će Vam dati liječnik specijalist epidemiologije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ponesite svoju medicinsku dokumentaciju.

 1. Cijepimo prvu i drugu docijepnu dozu (tzv. 3. i 4. dozu)
 2. Za prvu i drugu docjepnu dozu (tzv. 3. i 4. dozu) građani mogu birati između cjepiva koje, osim wuhanskog soja, sadrži BA 1 podvarijanatu omikrona ili BA4/5 podvarijanatu omikrona. S obzirom da su na cjepivo s BA 1 podvarijanatom provedena istraživanja koja nisu provedena za BA4/BA5 podvarijanatu, HZJZ onima koji su neodlučni preporučuje BA1 podvarijanatu, no svatko tko želi može se cijepiti s cjepivom za BA4/5 podvarijanatu.

Na ovom punktu mogu se cijepiti i djeca u dobi 5 i više godina a njihovi roditelji savjetovati prije cijepljenja, također bez naručivanja i najave. Djeca na savjetovanje i cijepljenje dolaze u pratnji roditelja.

Ovo cijepljenje mladih protiv HPV-a na punktu bez naručivanja i najave, temeljno je na preporukama promotivno-preventivnog programa “Zdravo sveučilište” Sveučilišta u Zagrebu, Odbor za zdravstvenu zaštitu. O cijepljenju protiv HPV-a na punktu Rockefellerova 2 pročitajte na poveznici ispod: